Omistajanvaihdoksella jatkumoa

Yrityskauppa

Mistä ostaja

Toimialoilla tapahtuu koko ajan yrityskauppoja ja yhtiöiden yhteenliittymisiä, joilla tavoitellaan uutta ja vahvempaa markkina-asemaa, työvoimaa tai muita resursseja. Ostaja ja uusi suunta löytyykin usein muista alan yrityksistä.

Yhtiön hinta

Yhtiön arvo ja kauppahinta ovat kaksi eri asiaa. Kauppahinta riippuu siitä, mitä lopulta kauppaan kuuluu ja kuinka osapuolet kaupan kohteen hinnoittelevat.

Neuvottelut

Yrityskauppa prosessina on pitkä ja siinä tarvitaan sekä neuvottelutaitoja että kaupan eri vaiheiden osaamista ja johtamiskykyä. Hyvä yrityskauppa on hyvin johdettu ja säntillisesti toteutettu.

Confidentumin valmennus (mm. yrityskauppa) on käytännöllistä

Yhtiön tulevaisuus on vahvasti mukana myös yrityskaupoissa. Myyjän toive siitä, että yrityksen toiminta jatkuu, on ihan yhtä merkittävä, kuin ostajan ajatus tulevaisuuden kasvusta hänen johdossaan. Yrityskaupassa on siis pitkälti kyse molempien osapuolten omien intressien yhdistämisestä.

Myyjän kannattaakin aluksi selvittää millaiselle ostajalle yhtiöstä on tulevaisuudessa eniten hyötyä. Voisiko toinen yhtiö saada yrityskaupassa kilpailuetua ja lisäkapasiteettia vahvistaa omaa bisnestään. Voisiko uusi henkilöomistaja päästä nopeammin ja vahvemmin liikkeelle mieluummin ostamalla yhtiön, kuin perustamalla kokonaan uuden.

Oletpa ostamassa tai myymässä yhtiötäsi Confidentum ottaa vetovastuun puolestasi ja hoitaa prosessin suunnittelusta aina sopimusten allekirjoituksiin saakka.

Milloin on hyvä aika käynnistää yrityskauppa? 

Nyt! 

Joten ota yhteyttä meihin, niin laitetaan prosessi hallitusti käyntiin.

Yrityskauppa

Aiheesta kirjoitettua

Entäpä jos ostaja ostaisikin luopujalta menneisyyttä ja menestyksen pohjaa ja myyjä myisi jatkajalle tulevaisuutta.

Lue Lisää

Tilinpäätökset ovat valmistuneet tai valmistumassa näinä aikoina. Nyt on hyvä tilaisuus katsella päättynyttä tilikautta vähän niin kuin talonmiehen silmin.

Lue Lisää

Taloudellista tukea suunnitteluun:

Etsitkö ostajaa tai myyjää: