Osakeyhtiön omistusmuutos

Muutosvoimaa

Yhtiön hinta

Osakeyhtiön omistusmuutos vaatii tiedon yrityksen hinnasta. Arvonmääritys osakkaiden kesken tehtävissä järjestelyissä sekä uusien osakkaiden osalta on yksi kriittisimpiä osa-alueita. Osapuolten näkemysten, lainsäädännön sekä vero-ohjeiden huomioiminen edellyttävät ammattilaisen osaamista

Sopimukset

Rakennamme juuri teille sopivan kokonaisuuden huomioiden osapuolten toiveet sekä lainsäädännölliset muotovaatimukset. Sopimukset, kauppakirjat, osakassopimukset ovat neuvottelujen tuloksia ja ne on hyvä tehdä yksiselitteisesti ja selkeästi.

Rahoitus

Rahoituksen järjestäminen hyödyntäen yhtiön omia varoja, sijoittajia ja lainoittajia on tärkeä osa palvelujamme

Osakeyhtiön omistusmuutokset amamttitaidolla by Sakari Oikarinen

Aika ajoin yhtiöissä huomataan, että ollaan tultu tilanteeseen, jossa nykyinen omistajajoukko on ammentanut yritykselle kaiken mahdollisen, eikä nykyisellä kokoonpanolla saada enää mitään uutta aikaiseksi. Voi myös olla, että yrityksen kehittymisen myötä omistajien näkemykset tulevaisuuden suunnasta poikkeavat.

On siis tullut aika järjestäytyä uudelleen – uusia osakkaita otetaan mukaan ja osa vanhoista siirtyy syrjään. Tällaiset omistusjärjestelyt tehdään yhtiön liiketoiminnan tulevaisuuden kehittymisen ja strategisten linjausten toteuttamiseksi. Tyypillisesti näkökulma tällaisissa on, että omistuksia muutetaan hyvässä yhteisymmärryksessä.

Osakeyhtiön omistusmuutos

Aiheesta kirjoitettua

Sukupolvenvaihdoksiin ja omistusjärjestelyihin erikoistunut Confidentum tarjoaa KSYn jäsenille maksutonta puhelinneuvontaa.

Lue Lisää

Uudelleenjakamalla omistusta yhtiö voi sitouttaa avainhenkilöitä ja varmistaa talenttien pysymisen yhtiössä.

Lue Lisää

Taloudellista tukea suunnitteluun: